30/10/11

Circular pels voltants de Serinyà

Distància: 12 km
Durada: 2:30h
Desnivell: 160m
Data: 29 d'octubre del 2011

Ruta fàcil i planera que només presenta la dificultat de creuar la carretera C-66, amb força trànsit, per un mal punt.

Accés:
Per arribar a Serinyà ho podem fer des de Banyoles o des de la carretera Figueres-Olot, per la carretera C-66.

Deixem el cotxe a l'entrada del poble (davant d'un bar amb terrassa) i, mirant al poble, agafem el carrer que surt a la dreta fins a trobar un caminet que voreja el riu (marques de GR, blanques i vermelles) que prenem.
El GR ens conduirà pel mig del poble fi
ns a passar per l'Ajuntament i el seguirem cap a les afores que queden a l'esquerra, cap al cementiri. Sempre seguint les marques de GR, abans del cementiri prendrem una pista que s'endinsa al bosc. Pocs metres després prendrem una desviació a l'esquerra i anirem a creuar la carretera vella.
Passarem per sota de la carretera nova i davant de Can Gatielles girem a la dreta. Seguim sempre per la carretera antiga (encara ens acompanyen les marques de GR), passem per la desviació que duu a la font i seguim fins a passar el pont del riu Ser. Uns metres més endavant, agafem el corriol que surt a l'esquerra abans d'una ermita (marques de GR a la cantonada). Pugem fins arribar a una pista, on cal girar a la dreta. A partir d'aquest punt ja no trobarem més senyals de GR.

Passarem per Can Cufí i seguirem per la pista, de baixada, fins a la carretera C-66. Aquest és un punt on cal anar alerta perquè la carretera és força transitada i ens trobem en un revolt. Nosaltres hem caminat uns metres a la dreta pel voral des d'on hem tingut una millor visibilitat del cantó dret.
Un cop creuada la carretera seguim per una pista, que porta a Esponellà (està indicat). Seguirem la pista principal sense prendre cap trencant fins arribar al pas per sobre del Ser. A partir d'aquí seguirem vorejant el riu Fluvià fins arribar a la presa de dalt. Arribats a aquest punt hem de seguir com si entréssim a la casa, creuar el pati i seguir sempre per la pista principal fins arribar a la presa del mig, des d'on podem veure (a la roca que ens queda a dalt a l'esquerra) les restes de l'ermita de Sant Miquel de la Roca. Creuem el pati i seguim fins a trobar-nos una desviació que puja a la dreta (marcat com a ruta de BTT número 6).
S'arriba a un nucli de cases i es continua recte per la carretera asfaltada. Passarem pel costat de la curiosa casa dels Enginyers i seguirem per la carretera, seguint la ruta 6 de BTT. Arribarem a un encreuament: si anem a l'esquer
ra ens podem desviar per veure el Salt d'Espolla (molt recomanable en època de pluges), si anem a la dreta seguirem la ruta passant
pel costat de la creu del terme i d'un pontet que passa sobre el rec d'Espolla. Seguim per aquesta carretereta que ens conduirà altra vegada fins al poble de Serinyà. Si prenem el carrer Figueres tornarem altra vegada fins a la plaça que hi ha al costat de l'Ajuntament.


Bibliografia:
Ruta del Palau Robert. Podeu consultar la seva ressenya clicant al títol d'aquesta entrada.